Home Home

Disney DVD’s

In 2001 kocht ik een paar Disney DVD’s. Al snel kwam ik er achter dat sommige films maar kort op DVD te krijgen waren, en probeerde uit te vinden welke dat waren. Op die manier kon ik eerst die films halen, zodat ik toch een beetje complete collectie zou krijgen. Tot mijn verbazing was die informatie, in ieder geval voor Nederland, niet te vinden. Niemand die mij een lijstje kon geven van de films die waren uitgekomen, wanneer dat was, of ze lang beschikbaar zouden zijn, en voor hoelang ze dan weer uit de roulatie zouden verdwijnen. Ik ben toen zelf maar begonnen zo’n lijst te maken.

Uiteindelijk kwam ik uit bij Buena Vista (de distributeur van Disney), en zelfs zij wisten het niet direct te zeggen. Ze zouden het wel gaan uitzoeken voor me, maar helaas is dat tot op heden nog niet gebeurd… Wat ik intussen al wel weet, is dat een aantal films in eerste instantie via Warner Bros was uitgegeven. Die samenwerking tussen Disney en Warner is in 2000 gestopt, en Buena zal deze films zelf uit gaan geven; dit kan in sommige gevallen echter nog wel een paar jaar duren. Verder heeft Buena Vista ook bepaalde titels in de kluis liggen. Dat zijn dus de titels die uitkomen en maar beperkt verkrijgbaar zijn en dan over een aantal jaar weer opnieuw uitgebracht gaan worden (de milestones). Welke films er de kluis in gaan en voor hoelang, verschilt per land.

Als ik niet zeker weet wanneer een DVD uitkomt, of niet zeker weet dat hij al uit is, staat er onbekend bij, omdat ik graag wel de juiste informatie verstrek. Buena Vista heeft mij een complete, kloppende lijst beloofd van alle avondvullende tekenfilms die Nederlands gesproken en ondertiteld zijn, oftewel de Nederlandse uitgaves (sommige DVD’s in mijn lijstje zullen waarschijnlijk nooit in Nederland uitkomen, American Legends bijvoorbeeld). Buena Vista heeft de lijst gestuurd, helaas was deze niet helemaal compleet. Wat bruikbaar was, heb ik verwerkt in mijn database.

Ik hoop dat jullie wat aan de informatie hebben!

Gebruik de pull-down menu’s bovenin om een selectie te maken uit de lijst, of klik hier om de volledige lijst te zien.

-*-


© 2001-2018 | Powered by WordPress

phpMyVisites : logiciel gratuit de mesure d'audience et de statistiques de sites Internet (licence libre GPL, logiciel en php/MySQL) phpMyVisites