Home Home

Fonts en allemaal dingetjes rondom fontjes!

Ik spaar nu al een aantal jaar Fonts dit is wel de ene keer wat actiever dan de andere, maar toch… Toen ik dan ook deze site tegenkwam flitste er meteen door mijn hoofd:”Inderdaad, dat doe ik!”. Wat geweldig… een blog over lettertypes.

Zeker als je graag bij tijd en wijlen iets ontwerpt of creatief bezig wilt zijn heb je eigenlijk altijd wel een passend lettertype nodig om het geheel iets extra’s te kunnen geven. Of je dat nou doet om ergens de nadruk op te leggen of om een gevoel te creëren maakt niet eens zoveel uit. In ieder geval kun je met een bijpassend en goed kloppend lettertype je ontwerp, verhaal, gedicht of je creatieve uitbarsting, maken of breken!

Zo stoor ik mij echt mateloos aan

het verkeerd gebruik van fonts omdat mensen dat lettertype in hun Windows hebben staan en dit toevallig dan ook nog nét weten te gebruiken in hun Microsoft Office Word, Powerpoint of iets dergelijks. Dan heb ik het in het bijzonder over het uiterst uit- en ge-herkauwde font Comic Sans MS wat echt te pas en tè onpas werd wordt misbruikt! Hierin ben ik geen uniek geval er zijn zelfs hele websites hierover zoals bijvoorbeeld deze, deze of zélfs deze hyves plek. :biggrin:

Nou ben ik zelf niet specifiek tégen dit betreffende lettertype, ik gebruik het zelf immers ook op Michael zijn stek. Ik wou alleen dat het meer passend toegepast zou worden. Dus geen officiële brieven, belangrijke informatie stukken of een complete schoolgids in dit lettertype als je ook maar enigszins serieus genomen wilt worden!
Het ultieme toppunt is wel een rouw- maar zo óók een trouwkaart in comic sans! Het is dan toch net of het dan om een kinderfeestje gaat?! :shock:

-*-

2 Liefdesbetuigingen

  1. Krijg ik nou een gravatar EN een favatar? =]

    Liefdesbetuiging van Max — 29-07-2009 @ 00:43

  2. Neen je krijgt enkel de gravatar, favatar heb ik verwijderd :P

    Liefdesbetuiging van Debsel — 29-07-2009 @ 00:45

Sorry, liefdesbetuigingen kan ik nu even niet (meer) aan...


© 2001-2018 | Powered by WordPress

phpMyVisites : logiciel gratuit de mesure d'audience et de statistiques de sites Internet (licence libre GPL, logiciel en php/MySQL) phpMyVisites