Home Home

Preitaart met geitenkaas

Aangezien ik prei wel erg lekker vind en het bij tijd en wijlen zo heerlijk goedkoop is, wou ik weer eens een nieuw recept met deze lekkere groente. Na een kleine zoektocht is het dit recept van de AH geworden en Michael en ik vonden dit een erg geslaagd recept! Wel had ik een andere zachte geitenkaas omdat ze bij onze Super de Boer niet de Bettine blanc verkopen.

Ingredi├źnten: voor 4 personen

* 5 plakjes deeg voor hartige taart (pakje a 450 g)
* 750 g prei
* 2 eetlepels boter
* 6 zongedroogde tomaten
* 2 eetlepels bloem
* 200 g zachte geitenkaas (bijv. Bettinne blanc)
* 3 eieren
* 1/2 pakje koksroom (a 200 ml)

Bereiden:
Laat de plakjes (blader) deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 ┬░C.
Maak vervolgens de prei schoon en snijd deze in ringen. Verhit wat boter in een braadpan en laat de prei 5 minuten smoren, het vocht laten verdampen. Tijdens het smoren snijd je de tomaten in reepjes. Dan de bloem en tomaatreepjes door prei roeren, daarna de kaas erboven verkruimelen. Het ei loskloppen met koksroom, zout en peper.
De ingevette lage taartvorm (ca. 24 cm) bekleden met de plakken deeg. Het eimengsel door de prei roeren. Dan schep je het preimengsel in de taartvorm en laat je het in het midden van oven in 30 min. goudbruin bakken.

Bron: AH receptkaartje

-*-

Liefdesbetuigingen

Zie je wel, niemand houdt van mij! Ik heb het altijd al gezegd!

Sorry, liefdesbetuigingen kan ik nu even niet (meer) aan...


© 2001-2018 | Powered by WordPress

phpMyVisites : logiciel gratuit de mesure d'audience et de statistiques de sites Internet (licence libre GPL, logiciel en php/MySQL) phpMyVisites