Home Home

Zo kan het ook!

Om mijn administratie overzichtelijk te houden heb ik al een aantal jaar verschillende rekeningen bij de SNS bank. één voor de rekeningen, één voor het huishoudgeld en één voor mijn PGB. Dit werkt voor mij ideaal aangezien mijn PGB zo niet per ongeluk aan verkeerde dingen uitgegeven kan worden, en ik altijd geld voor eten heb. Zelfs als er opeens een vreselijk hoge rekening ergens zomaar vandaan zou opduiken.

Nou is het dus het geval dat de SNS het leuke idee heeft gekregen per 1 juli 2008 om elke prive-, betaalrekening om te gaan zetten naar betaalpaketten en daar dan weer geld voor te gaan te gaan vragen per maand. En de rekening waar maandelijkse minder dan €500,- aan inkomsten op binnen komt ga je dan €2,45 per maand betalen. Komt er meer dan €500,- per maand op binnen ga je €1,95 betalen.
Dit zou voor mij betekenen als ik het zo zou laten als het nu is ik €82,20 per jaar zou mogen betalen!

Die banken hebben het toch wel slim aangepakt,

eerst hebben ze de mensen afhankelijk van ze gemaakt. Kon je vroeger nog kiezen om je loon in een oude sok of je matras te stoppen. Nu moet je loon, uitkering et cetera op een bankrekening gestort worden. En rekeningen betalen dat kan in de meeste gevallen ook niet meer handje contantje! Dus nu dan toch iedereen afhankelijk is van dit betalingsstelsel, kunnen we nu lekker voor elk onderdeel geld voor gaan rekenen. Zo mochten we al voor de pasjes betalen en hadden ze de gratis afschriften ook al afgeschaft nu mag je dus gaan betalen voor het feit dat je je geld bij hun onderbrengt!

En ik geloof dat ze bij de SNS kinderen onder de 12 jaar niet als klanten willen. Want een jongeren rekening is vanaf 12 jaar en de verdere rekeningen is voor nog ouder. Dus je kind kennis laten maken met het fenomeen bank en het spaarpotje daar heen te laten brengen om zo hun eigen gespaarde centjes op hun geheel eigen rekening te laten zetten. Is er bij de SNS dus niet bij!

Hoe dat met Michael zijn rekening zal gaan vraag ik mij nu dus af, aangezien hij 6 jaar is. En stel dat dat ook zo’n SNS Basis Betalen zou worden omdat ik uiteraard de gemachtigde ben. Dan zou dat voor Michael het volgende betekenen:
Michael krijgt €0,60 zakgeld (€ 0,10 voor elke leeftijd) per week. Als hij dit netjes een maand zou opsparen en naar de bank zou brengen zou hij nog `€0,05 te kort komen om zijn bankrekening te kunnen betalen. Nee, daar doe je het voor!

Zo kan het dus óók!

-*-

Liefdesbetuigingen

Zie je wel, niemand houdt van mij! Ik heb het altijd al gezegd!

Sorry, liefdesbetuigingen kan ik nu even niet (meer) aan...


© 2001-2018 | Powered by WordPress

phpMyVisites : logiciel gratuit de mesure d'audience et de statistiques de sites Internet (licence libre GPL, logiciel en php/MySQL) phpMyVisites