Home Home

GGz Drenthe…

Aangezien ik nog steeds, ja helaas, het is echt waar, problemen heb met de GGz Drenthe. En dan specifiek gericht op het deel van mijn behandeling of eigenlijk beter gezegd de behandeling die ik dus maar níet krijg.

Mijn laaste ervaringen met GGz was met de ambulante zorg de SPITS De reden dat ik deze “hulp” (laat me niet lachen) aangeboden kreeg is een nogal lang verhaal waar echt de nodige fouten in zijn gemaakt!

En erg veel door de, o, zo, beste, hulpverleners van het GGz! Mocht er hier één van die verdwaalde hulpverleners terecht komen, dan wil ik deze graag vriendelijk bedanken voor al die, o, zo, goede, hulp, kuch.

Omdat er zo veel fouten zijn gemaakt, heb ik maar weer eens mijn dossier opgevraagd en die had ik dan binnen 5 weken. En dan ook alleen maar omdat ik het op het laatst dan ook echt letterlijk heb opgeëist. En ik kan echt íedereen die behandelt wordt door de GGz Drenthe, aanraden om zo af en toe zijn/haar dossier op te vragen en dit ook te controleren op fouten of zelfs ontbrekende delen!

Ben nu eerst bezig met dat stukje dossier van de SPITS om daar antwoorden over te krijgen en dat de fouten eruit gehaald worden. Dan wordt je uitgenodigd voor een gesprek om dat allemaal te bespreken. Nou, dat is dan nog wel goed en netjes, alleen is het zo jammer dat je daar dan een week op mag wachten en als je dan niet kan op de door hun geprikte datum, jammer maar helaas wordt het gewoon nog een week later. Ach ja voor hun betekent het toch niets! Ze hebben van die drukke agenda’s en vergeet vooral niet dat ze niet elke dag werken, dus heel begrijpelijk dat het zo moeilijk is om een afspraak te plannen waar 3 man tegelijk vanuit GGz bij moeten zijn (niet mijn idee) met van die drukke agenda’s. Er wordt dan totaal geen rekening gehouden met de patiënt of cliënt (net hoe je het noemen wilt). Want hoe belangrijk zijn bepaalde antwoorden voor die persoon en in hoeverre zou deze situatie en al die uitstekende zorg aanleiding voor een crisis kunnen zijn?

Nu heb ik er nog heel wat werk aan om alles van uit mijn dossier duidelijk te krijgen en zo niet ook recht te laten trekken. Nou heb ik een goede raad opgevolgd om informatie uit boeken te halen (dit deed ik naar diens goede inzicht blijkbaar nog niet!). Ik heb alleen deze keer maar eens een boek gehaald op een ander niveau en dan wel een boek bedoeld voor psychiaters, therapeuten en andere hulpverleners en studenten, maar ook mensen die iemand in de omgeving hebben met de borderline-persoonlijkheidsstoornis. Zelf zou ik daar de mensen met BPS ook aan toe willen voegen!

Al helemaal als je al jarenlang de vraag vanuit de zorg krijgt, van wat voor zorg je dan wel niet wilt. Dan zou je ze namelijk met het boek Borderline-persoonlijkheidsstoornis, een praktische gids voor de behandeling geschreven door Roy Krawitz en Christine Watson ISBN: 9057121883 om de oren kunnen slaan, waar toch echt heel duidelijk de belangrijke punten in staan beschreven voor een geslaagde BPS behandeling (voor mij waren dit erg veel herkenbare punten). Mijn aller grootste vraag is eigenlijk, waarom heb ik díe zorg nooit gekregen? Waarom is er nooit een behandelplan zoals in dit boek beschreven gemaakt, voor mij en waar is het belangrijke deel voor crisisopvang wat ook in dit behandelplan zou behoren te moeten zitten. Ook leuk om te weten dat een behandelplan door de hoofdbehandelaar en de patiënt in overleg met het crisisteam opgesteld zou moeten zijn!

Maar de zorg, zou de zorg niet zijn, als er eens (de juiste) hulp geboden werd. Of niet dan?

-*-

12 Liefdesbetuigingen

 1. Tja je moet het natuurlijk niet allemaal TE makkelijk maken voor patienten. Worden ze dalijk lui ofzo? Stel je voor dat je goeie zorg zou bieden en goeie diagnoses zou stellen. Als er dan helemaal geen doctorale fouten meer gemaakt werden scheelde dat toch zeker 10% van alle wachtrijen… En dat is weer niet goed voor de stressende huisartsen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties die zich daar mee bezig houden….

  Ik kan alleen maar blij zijn dat jij zo slim bent om je dossier in te zien en op te eisen, velen doen dat niet en gaan gewoon het schip in……

  Liefdesbetuiging van Michiel — 03-06-2006 @ 10:07

 2. DE GGZ Drenthe is een bedrijf die zijn imago belangrijker vind dan de client die, volgens het aldaar dagelijks gezongen mantra, centraal zou staan. De personeelsleden is het ten strengste verboden met de pers te praten. Ze konden wel eens iets vertellen wat ze daar niet leuk vinden oei oei. Honderden arme patienten kunnen amper een pakje shag kopen maar weet je wat maffiabaas Rikus Feijen daar verdient….? De fascist

  Liefdesbetuiging van johan — 08-11-2006 @ 19:57

 3. Hoi,
  ik ben nog maar net met bloggen begonnen. Leuk dat ik jouw weblog net tegenkom :)
  Ik moet zeggen dat ik het erg prettig en herkenbaar vind wat je schrijft! ;)
  Groetjes Rosa.

  Liefdesbetuiging van Rosa — 17-02-2007 @ 23:44

 4. Hoi heb met belangstelling je verhaal gelezen en ben eigenlijk heel benieuwd hoe dit nu verder is afgelopen. We gaan zelf in de komende tijd te maken krijgen met Spits en de GGZ(Groningen)en om heel eerlijk te zijn ook bij ons is de eerste kennismaking niet echt heel geweldig goed bevallen.
  Hoe is het met je verder gegaan en zit je nog steeds bij de GGZ of is er een alternatief??
  ben benieuwd naar je reactie

  Liefdesbetuiging van Eilko — 21-03-2007 @ 09:55

 5. jee wat herkenbaar wat je schrijft,ben zelf ook onder behandeling van ggz drenthe,en echt de zelfde toestanden als jij,ik ben wel vaak benieuwd waar ze afgestudeerd zijn.
  ik ga over een week op mij zelf wonen,en krijg dan een policontact,nou zal mij benieuwen,wat moedig van je dat je dit allemaal openbaar maakt dat zouden meer mensen moeten doen,maar jij hebt in ieder geval het lef,klasse!!!!!

  Liefdesbetuiging van jootje — 31-03-2007 @ 09:50

 6. Hoi,
  Ben op zoek naar info GGZ spits.
  Vandaag te horen gekregen dat die mogelijkheid er in zit.
  heb geen borderliner maar een DISser.
  Trouwens wel GGZ drente!!!!
  Alvast bedankt Kaatje

  Liefdesbetuiging van Kaatje — 28-06-2007 @ 22:56

 7. Hoi Kaatje,

  Als het goed is heb je intussen die info al of niet nodig gehad. Ik vermeld het evengoed nog maar, mocht er nog meerdere mensen naar op zoek zijn.

  SPITS
  Bezoekers adres:

  Tripolis
  Beilerstraat 197
  9401 PJ Assen
  Tel: 0592 334324 Of 0592 334200

  Liefdesbetuiging van Debsel — 13-08-2007 @ 19:22

 8. Hoi,
  Ik kwam op je site terecht omdat ik zocht naar informatie over Rikus Feijen, je hebt wat over hem geschreven, maar ik kan het stukje niet zo snel terug vinden op je site (prachtige site overigens.)Zou je dat stukje misschien nog naar me kunnen mailen? Zelf ben ik sinds 1990 psychiatrisch client (schizo-affectief), sinds 1997 bij GGZ Drenthe. De eerste jaren waren verschrikkelijk, maar de laatste jaren heb ik goede ervaringen met het Psychosencluster. Ik zet me vrijwillig in op het gebied van armoedebestrijding en nu las ik via google dat ‘de meeste patienten amper geld hebben om een pakje shag te kopen en dat de directeur zoveel geld verdient’…Ik weet niet hoe het nu met je gaat, maar ik wens je heel veel sterkte en als je vragen hebt, kun je ze altijd aan me stellen.
  groetjes Yvonne

  Liefdesbetuiging van Yvonne — 27-09-2007 @ 08:54

 9. hoi debsel.

  Nou die spits en ggz drenthe ken ik ook Debsel.
  en het is inderdaad een rotzooi van wantoestanden en fouten daar bij de ggz.Het draait inderdaad allemaal om geld en dat “mantra” dat de client centraal staat is een grote leugen.Het is maar een onverschillige leugenachtige rot instelling,ook veel slechte ervaringen met die ggz drenthe.

  Liefdesbetuiging van dip — 22-02-2010 @ 12:54

 10. hallo Debsel!
  Leuk en moedig van je zo’n website maken.Ik ben ongeveer twee jaar in behandeling geweest bij de ggz drenthe,toen had ik er na verschillende negatieve ervaringen genoeg van.
  Het gaat nu goed,eerder ondanks de ggz dan dankzij de ggz.
  Ik hoop dat jij je weg ook vind.
  liefs Georgina.

  Liefdesbetuiging van georgina — 30-08-2010 @ 21:24

 11. hoi ik ben wilco mijn vraag is hoe kan het zijn mensen waar ik heel veel van hou die ik zoo maar uit maak voor als wat wie kan mij daar meer van vertelen ik wil dat niet die ding zeggen hoe kan ik daar in ver randen help mij

  Liefdesbetuiging van wilco — 25-03-2013 @ 16:01

 12. Zo zwak en kwetsbaaar als je bentals je hulp zoekt, zo makkelijk wordt er over je gelopen..
  ben ook onder ‘behandeling’en vraag me idd ook af waar -met name psychiater Arriens- haar diploma heeft gehaald.. ik gok op ‘r knieën..

  Liefdesbetuiging van arie — 09-12-2013 @ 18:39

Sorry, liefdesbetuigingen kan ik nu even niet (meer) aan...


© 2001-2018 | Powered by WordPress

phpMyVisites : logiciel gratuit de mesure d'audience et de statistiques de sites Internet (licence libre GPL, logiciel en php/MySQL) phpMyVisites