Home Home

Wat een moeilijk gedoe…

Een paar weken terug is Max tegen de deur gevallen, tsja, dat kun je zo hebben met rondslingerend speelgoed. Maar goed… even de SWA bellen, dan krijgen we vast wel een nieuwe binnendeur dacht ik zo. Helaas, dus niet, het mannetje van de woningbouw wat is langsgeweest vertelde dat hij een rekening zou opmaken voor een nieuwe deur en dat we het bij onze verzekering zouden kunnen verhalen. De offerte voor een nieuwe deur is ondertussen binnen en schrik niet, zo’n deurtje gaat je dan toch nog even snel `101,- eurootjes kosten. Leuk, denk je dan, maar het was een ongelukje en dus voor de verzekering.

Ik dus ons assurantiekantoor bellen, waar wij al onze verzekeringen geregeld hebben. Kreeg ik daar te horen dat het niet onder onze WA verzekering viel maar onder de “opstal verzekering” en aangezien we een huurwoning hebben heeft de verhuurder, de SWA in dit geval zelf die verzekering en dus moeten we daar zijn. Ik weer bellen naar de woningbouw en die vertelden mij dat het toch echt niet onder de opstal valt, aangezien het geen storm- of brandschade etcetera was, maar een ongelukje, en daar heb je dan een WA voor. Ik moet zeggen: klinkt mij ook wel erg logisch in de oren. Maar ja, ik heb geen verstand van verzekeren, dus ik zit nu tussen twee partijen in die allebei beweren dat ik bij de ander moet zijn.

Ik kan nog direct naar onze verzekeringsmaatschapij stappen, maar ik wil nu eerst wel eens weten wie van deze twee nu eigenlijk gelijk heeft. Ik wil best gaan klagen en zeuren, van mij part een rechtzaakje beginnen, want ondertussen ben ik wel zo pissig dat ik beloten heb dat ik die deur echt niet ga betalen, maar ik wil dan wel meteen bij de juiste gaan zitten zaniken. Het Bureau Rechtshulp vertelde mij dat ze bij het Klachteninstituut Verzekeringen mij wel antwoord op die vraag zouden kunnen geven.

Morgen dus maar eens kijken of ik ook inderdaad antwoord op die vraag kan vinden.

-*-

4 Liefdesbetuigingen

 1. Ben zeer benieuwd

  Liefdesbetuiging van Morpurgo.nl — 06-04-2005 @ 21:03

 2. Nou wil ik niet opzich vervelend klinken maar als het een standaard binnen deur is (zo een gekke hardboard geval) die koop je volgens mij voor een paar euro bij de bouwmarkt :) En HandigeMax kanda vast wel repareren :)

  Anders is het idd mijn inziens een WA-Kwestie MAAR dan zal de woningbouw jullie verantwoordelijk moeten stellen (per brief). Doen ze dat niet hoort het bij hun kosten en kunnen hun het op hun opstal verzekering verhalen.

  Liefdesbetuiging van McMike — 07-04-2005 @ 07:06

 3. Wij hebben hier meteen zelf een deur gekocht. Dertig euro, scheelt toch flink. Was een opzettelijk ongelukje (woedeaanval) dus we hebben het niet proberen te verhalen. Andere deuren werden door de woningbouw gratis geplaatst.

  Liefdesbetuiging van CiNNeR — 08-04-2005 @ 01:43

 4. @McMike
  Hoezo vervelend klinken? Vind er niks vervelends aan hoor.

  De deur is van kunstof en het valt inderdaad onder de WA maar… zie vervolg pots. Het is niet op de opstal te verhalen aangezien woningbouwverenigingen geen hele uitgebreide opstal verzekering hebben. Iemand met een koophuis zou misschien wel eerder voor een uitgebreidere versie kiezen.

  @CiNNeR
  Dan heb je een vriendelijke woningbouwvereniging.

  Liefdesbetuiging van Debsel — 09-04-2005 @ 11:48

Sorry, liefdesbetuigingen kan ik nu even niet (meer) aan...


© 2001-2018 | Powered by WordPress

phpMyVisites : logiciel gratuit de mesure d'audience et de statistiques de sites Internet (licence libre GPL, logiciel en php/MySQL) phpMyVisites