Home Home

Moeilijk hoor, rekening houden…

Waarom wordt er steeds verondersteld dat ík wel rekening ga zitten houden met mensen omdat ze nou eenmaal zó zijn, en mag ik niet verwachten dat er rekening met míj gehouden wordt terwijl ik een ziekte heb? Veel mensen zien mijn ziekte gewoon als problemen of misschien grote problemen hebben, nou ik kan vertellen die problemen hebben een naam en het heet Borderline Persoonlijkheidsstoornis!

Voorbeeld: iemand zegt iets op een behoorlijke botte manier iets tegen mij. Als mijn reactie daarop dan fel is, krijg ik te horen dat ik me er niets van moet aantrekken, die persoon is nou eenmaal zo.
En dus… dat wil zeggen? Dat ik dat dan maar moet accepteren? Ja, mijn reactie is misschien wel feller dan die van een “normaal” persoon, maar wil dat zeggen dat ík dan niet meer mezelf mag zijn omdat ik de niet “normale” ben?

Er wordt toch ook rekenig gehouden met iemand die een gebroken been heeft, daar zeg je toch ook niet tegen: “beklim die 14 trappen maar.” Nee, dan zeg je correctie, je gaat er dan gewoon van uit dat er met de lift gegaan word.

-*-

4 Liefdesbetuigingen

 1. … diepe zucht en een hele hele dikke knuffel… Tuurlijk zijn er mensen die van je houden. ik denk dat je dat zelf eigenlijk wel weet, ook wel gezien de gedateerdheid van deze post.
  jezelf zijn is belangrijker dan al het andere. rekening houden met anderen doe je daarin op je eigen manier. Ben je fel in je reactie naar anderen? So BE it, als jij dat bent ben jij dat. laat je daarin door niemand van de wijs brengen, maar kijk i.p. daarvan kritisch naar jezelf. Doet datgene wat ik doe recht aan mezelf EN die ander in de situatie? het antwoord op die vraag vind je in jezelf. je bent wie je bent, daarom is iedereen uniek. Jij ook! Borderline of niet, iedereen mag er zijn.
  trouwens, veel mensen zien borderline als iets slechts, iets wat andere dingen kapot maakt. ikzelf zie het als iets buitengewoons. iets wat ongemakkelijk kan zijn voor degene die ermee moet omgaan en ermee moet leven, dat wel, maar dat kan juist ook een uitdaging zijn. en het mooiste in het heleven is toch omuitdagingen aan te kunnen??

  Liefdesbetuiging van Citizen Kane — 26-03-2005 @ 02:09

 2. @Citizen Kane
  Volgens mij ben je wel een bijzonder iemand! Ik heb nog nooit eerder gehoord dat iemand borderline als iets buitengewoons en als een uitdaging beschouwt.

  Zelf ondervind ik er toch wel veel hinder van en helaas mijn naasten ook, soms zo erg dat ze gewoon niet meer met mij om kunnen gaan. Maar goed…

  Liefdesbetuiging van Debsel — 27-03-2005 @ 12:41

 3. Bijzonder? ach, dat valt wel een beetje mee denk ik. ik probeer wel zo veel mogelijk van het leven te genieten en dingen van een andere positievere kant te bekijken. zo ook bijvoorbeeld met mensen die borderline of een aanverwante ..tsja… beperking hebben. alhoewel ik dat al zelfs een te negatief woord vind. Ik vind het bijvoorbeeld jammer dat mensen met bijvoorbeeld borderline vaak vereenzelfigd worden (ook al is dat misschien in jou verhaal niet per definitie zo) terwijl er zo veel meer in mensen schuilt dan alleen maar een ziekte met een naam (of een uitdaging zo je wilt.). mensen missen zo een heleboel! Ik hoop dat de mensen in jouw omgeving echt zien wie je bent, ongeacht of ze makkelijk of moeilijk met je om kunnen gaan.

  Liefdesbetuiging van citizen kane — 28-03-2005 @ 00:16

 4. @citizen kane
  Ik blijf daar ook op hopen. :)

  Liefdesbetuiging van Debsel — 28-03-2005 @ 19:32

Sorry, liefdesbetuigingen kan ik nu even niet (meer) aan...


© 2001-2018 | Powered by WordPress

phpMyVisites : logiciel gratuit de mesure d'audience et de statistiques de sites Internet (licence libre GPL, logiciel en php/MySQL) phpMyVisites